Waarom financiële checks belangrijk zijn voor een gezonde relatie met geld

Gepubliceerd op 13 augustus 2024 om 18:18

De afgelopen weken heb ik weer verschillende financiële checks gedaan, en elke keer word ik weer herinnerd aan hoe belangrijk het is om grip te hebben op je geld. Of je nu een gezin hebt, alleen woont of samenwoont, het hebben van een goed overzicht van je financiën is echt essentieel voor een stabiele en zorgeloze toekomst. Helaas zie ik nog steeds de nasleep van de toeslagenaffaire, die bij veel mensen onzekerheid en angst heeft veroorzaakt. Dit maakt het lastig om met vertrouwen je financiën te beheren.

Wat een financiële check voor jou kan doen

Laatst deed ik een financiële check voor een gezin dat nog recht had op ruim €1600 aan kindgebonden budget voor 2023. Daarnaast konden ze voor 2024 ook nog een mooi bedrag aan toeslag ontvangen. Het gekke is dat dit geld al die tijd beschikbaar was, maar door de verwarring en angst na de toeslagenaffaire, hadden ze geen idee dat ze er recht op hadden. Dit gezin had een prima inkomen, maar toch was het geld binnen twee weken na ontvangst alweer bijna op. Dit is helaas geen uitzondering. Veel mensen hebben het gevoel dat ze constant achter de feiten aanlopen, ook al verdienen ze genoeg.

Wat me elke keer weer raakt, is de opluchting die mensen voelen als ze eindelijk overzicht krijgen. Zoals één van mijn klanten tegen me zei: *“Dankzij jouw hulp was het ons niet gelukt om de eerste stappen al te maken.”* Dat is waarom ik dit werk doe. Het gaat niet alleen om de cijfers, maar om de rust en het vertrouwen dat je terugkrijgt.

De toeslagenaffaire en jouw relatie met geld

De toeslagenaffaire heeft veel mensen diep geraakt. Het heeft niet alleen voor financiële problemen gezorgd, maar ook voor een verstoorde relatie met geld. Ik zie vaak dat mensen bang zijn om fouten te maken of niet meer vertrouwen op hun eigen financiële keuzes. Dat is precies waarom een financiële check zo waardevol is. Samen kunnen we kijken naar wat er speelt, welke toeslagen je nog kunt aanvragen, en hoe we je budget weer in balans kunnen brengen. Dit geeft niet alleen rust, maar zorgt er ook voor dat je geen geld misloopt.

Waarom een gezonde relatie met geld zo belangrijk is

Een gezonde relatie met geld betekent dat je controle hebt over je financiën, je doelen kunt bereiken, en niet elke maand opnieuw hoeft te stressen. Maar ik weet ook dat dat niet altijd makkelijk is. Uitgavenpatronen kunnen hardnekkig zijn, het kan lastig zijn om te weten waar je recht op hebt, en soms ontbreekt gewoon het overzicht.

Daarom ben ik er om je te helpen. Als budgetcoach zorg ik ervoor dat je een helder beeld krijgt van je inkomsten en uitgaven, een realistisch spaarplan maakt, en dat je alle financiële voordelen benut waar je recht op hebt. Samen werken we aan een toekomst waarin geld geen bron van stress meer is, maar een hulpmiddel om je dromen waar te maken.

Wat jij nu kunt doen

Heb je het gevoel dat je het overzicht kwijt bent, of wil je gewoon zeker weten dat je nog recht hebt op toeslagen? Wacht dan niet langer en neem contact met me op voor een financiële check. Samen zorgen we ervoor dat je weer grip krijgt op je geld en dat je financiële doelen binnen handbereik komen.

P.S.: Vergeet niet om voor 1 september a.s. te controleren of je nog recht hebt op toeslagen over 2023. Daarna kun je deze helaas niet meer aanvragen. Zorg ervoor dat je geen geld misloopt!