Waarom financiële educatie?
We leven in een tijd waarin jongeren dagelijks worden blootgesteld aan luxe beelden op sociale media. Luxe auto’s, dure merkkleding en exotische vakanties lijken de norm, maar schijn bedriegt: niet alles is wat het lijkt. Veel jongeren ervaren sociale druk om mee te doen, worden blootgesteld aan veel online verleiden en zijn zich vaak onbewust van de gevolgen voor hun portemonnee op de lange termijn.
Financiële educatie geeft jongeren de tools om zelfverzekerd en bewust met geld om te gaan. Door extra scholing leren ze dat echte rijkdom niets te maken heeft met spullen of status, maar alles met rust, vrijheid en geen schulden. Door jongeren al op jonge leeftijd te leren omgaan met geld, kunnen we:
- Geldproblemen en schulden voorkomen.
- Jongeren financieel sterker en zelfverzekerder maken.
- Een basis leggen voor een zorgeloze financiële toekomst.
Met mijn programma Grip op je Money draag ik bij aan deze missie.
Gastlessen "Grip op je money"
Herken jij signalen van geldzorgen?
Geldproblemen zijn niet altijd zichtbaar, maar kunnen zich uiten in ongewoon gedrag, vaker ziekmelden, of het vermijden van sociale situaties. Voor jongeren kan dit extra lastig zijn: meer dan de helft heeft moeite om grip te houden op hun financiën en komt regelmatig geld tekort.
Sta je voor de klas en merk je dat leerlingen worstelen met geldzaken? De gastlessen van Grip op je Money helpen jongeren inzicht te krijgen in hun financiën. Met praktische tips en heldere uitleg leren ze hoe ze meer grip krijgen op hun geld – een belangrijke stap richting financiële zelfstandigheid.
Met mijn interactieve programma help ik jongeren op een frisse, praktische en vooral leuke manier om financieel sterker en zelfverzekerder te worden.
Wat houdt "Grip op je money" in?
In vier interactieve gastlessen leren jongeren alles over geld, verleidingen en slimme keuzes maken. Geen saaie theorie, maar praktische tips, leuke activiteiten en inzichten waarmee ze direct aan de slag kunnen. Het doel? Geldproblemen voor nu en in de toekomst voorkomen en jongeren laten ervaren wat echte rijkdom is: rust, vrijheid en geen schulden.
De lessen zijn geschikt voor het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Ze duren 45 minuten en kunnen bijvoorbeeld worden ingepland tijdens mentorlessen, burgerschap of economie. Door de interactieve aanpak worden leerlingen actief betrokken en blijven de lessen echt hangen.
Inhoud gastlessen
-
Inzicht in geld - waar geef jij je geld aan uit?
-
Verleidingen - hoe belangrijk is geld voor jou?
-
Geld in jouw toekomst - hoe maak je een budget dat bij jou past?
-
Geldproblemen - hoe ontstaan ze en hoe kun je ze voorkomen?
Na de lessen bied ik graag nazorg aan voor leerlingen die extra begeleiding willen.
Inloopochtenden
Naast de gastlessen bied ik scholen de mogelijkheid om inloopochtenden te organiseren. Tijdens deze laagdrempelige momenten kunnen leerlingen met al hun financiële vragen bij mij terecht. Of het nu gaat om het maken van een budget, sparen, het aanvragen van toeslagen, of het omgaan met schulden – ik help ze graag. Neem contact op voor een kennismaking!
Kosten Grip op je Money
De 4 gastlessen duren ca. 45 minuten per les en kosten in totaal € 400,= per klas, exclusief 21% BTW en reiskosten.
Is dit iets voor jouw school? Laat het je mentor of docent weten, en wie weet kan ik snel voor de klas staan!
Reacties leerlingen
"Ik vond het leuk omdat het een keer wat anders is wat we nog nooit gehad hebben. En je leert er best veel van"
"Ik vond deze lessen echt super leerzaam want ik gebruik veel geld voor eten of andere onnodige dingen"
"Ik vond het super leuk, omdat ik nu veel meer weet over het omgaan met geld. Ik weet nu ook hoe ik schulden kan voorkomen"
"Het was leerzaam, leuk dat je iets mocht doen tussen de lessen door"
Interesse?
Wil je meer informatie over de interactieve gastlessen “Grip op je money” of heb je een andere vraag? Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.